Ris a la mande

Risengrød

130 g grødris

1 l sødmælk

1 vanillestang (gå langt uden om vanillesukker)

75 gr. sukker

1 knsp. salt

75-100 gr. smuttede mandler

4 dl. piskefløde

1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen

Varm ovnen op til 200°. Skyl risene, kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. HUSK at røre rundt hele tiden. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom vanillekornene og stangen ned i risene sammen med sukker og salt. Sæt låg på gryden og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Tag vanillestængerne op af gryden. Hak mandlerne groft. Pisk fløden indtil den har til konsistens som tyk ymer, vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.

 

Bør nydes sammen med